Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept

Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - příprava: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme troškou vody, přidáme dle chuti citronovou šťávu a skořici a vaříme, až hrušky začnou houstnout.

Pak přisypeme želírovací cukr a povaříme podle návodu na obalu. Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru. V džemu můžeme povařit i kousek oloupaného a na kostičky nakrájeného zázvoru.

Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - suroviny:

  • 3 kg hrušek
  • 1/2 kg želírovacího cukru
  • kousek celé skořice
  • citronová šťáva

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny