Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept

Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - příprava: Obrané jeřabiny propereme, vložíme do kastrolu, podlijeme troškou vody a 20 minut povaříme. Potom přidáme krystalový a vanilkový cukr, kyselinu citronovou, mletou skořici a tlučené hřebíčky a vaříme dál, až jsou jeřabiny rozvařené.

Ke konci jeřabiny částečně rozmačkáme, přidáme želírovací přípravek, minutu zprudka povaříme, odstavíme a promícháme s rumem. Ještě zahorka nalijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru. Takto zavařené jeřabiny používáme všude tam, kde bychom použili brusinky. Oproti brusinkám obsahují zase mnoho jiných zdraví prospěšných látek.

Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - suroviny:

  • 1 kg plodů černého jeřábu (arónie)
  • 600 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 3 hřebíčky
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové
  • sklenka rumu
  • 1 balíček želírovaciho přípravku

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny