Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Hroznový džem z domácí pekárny - recept

Hroznový džem z domácí pekárny - příprava: Kuličky vína opereme, vložíme do nádoby pekárny, přidáme cukr a zalijeme jablečnou a citronovou šťávou. Nastavíme program Džem (Jam nebo Zavařenina) a necháme jej proběhnout. Horký džem nalijeme do skleniček, dobře uzavřeme a na 10 minut otočíme dnem vzhůru.

Číst dál: Hroznový džem z domácí pekárny - recept

Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept

Dětská hroznová marmeláda - příprava: Omyté kuličky vína rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Vylisovanou šťávu včetně dužniny nalijeme do hrnce a za častého míchání povaříme s ovocným cukrem do zhoustnutí. Nalijeme do skleniček, dobře uzavřeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru. Uložíme na chladné místo.

Číst dál: Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept

Marmeláda z hroznů, hroznového vína - recept

Marmeláda z hroznů - příprava: Otrhané a omyté kuličky hroznů rozemeleme nebo rozmixujeme a propasírujeme přes cedník, přidáme cukr a dále pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku. Část protlaku z hroznů můžeme nahradit jiným ovocem.

Číst dál: Marmeláda z hroznů, hroznového vína - recept

Hroznové víno s jablky - recept

Hroznové víno s jablky - příprava: Oloupaná jablka rozčtvrtíme, zbavíme jaderníků a střídavě s kuličkami hroznového vína naskládáme do sklenic. Zalijeme vodou s rozpuštěným umělým sladidlem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Hroznové víno s jablky - recept

Kompotované, zavařené celé hrozny - recept

Zavařené celé hrozny - příprava: Celé střapce hroznů důkladně propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rozdělíme do sklenic. Zalijeme prochladlým cukerným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Kompotované, zavařené celé hrozny - recept

Barevný hroznový kompot - recept

Barevný hroznový kompot - příprava: Kuličky vína střídavě po vrstvách naskládáme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem s kyselinou citronovou. Do každé sklenice přidáme asi 2 hřebíčky, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Barevný hroznový kompot - recept

Hrušková přesnídávka - recept

Hrušková přesnídávka - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kastrolu, zalijeme 1/2 l vody, rozvaříme a po částečném zchladnutí rozmixujeme. V druhém půllitru vody povaříme pudinkový prášek na kaši. Do hrušek přidáme cukr a pudinkovou kaši a ještě asi 8 minut společně povaříme.

Číst dál: Hrušková přesnídávka - recept

Hruškový med - recept

Hruškový med - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a podlité troškou vody rozdusíme. Potom je propasírujeme přes řidší plátno a pomalu vaříme, až šťáva začne houstnout. Pak přidáme cukr a mícháme do úplného zhoustnutí. Použlváme jako pomazánku na chléb s máslem.

Číst dál: Hruškový med - recept

Hrušková povidla - recept

Hrušková povidla - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na kousky a rozvaříme na kaši. Pak je propasírujeme a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až jsou povidla dostatečně hustá. Nakonec přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Horká povidla nandáme do skleniček a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Hrušková povidla - recept

Hrušková marmeláda s mátou - recept

Hrušková marmeláda s mátou - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme stopky a jádřince a umeleme na masovém strojku. Vložíme do širšího kastrolu, mírně podlijeme vodou a za stálého míchání rozvaříme. Potom hruškovou kaši zvážíme a na každý kg přidáme 1/2 kg cukru. Na mírném plameni pomalu vaříme, až se cukr rozpustí.

Číst dál: Hrušková marmeláda s mátou - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny