Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pečivo

Co je luštěninová mouka a jak ji poznáme - rady

Mouka luštěninová je umletá z hrachu, čočky, fazolí, bobů nebo vikve. Obsahuje méně lepku a činí pečivo, hlavně chléb, těžším. Je-li přimíchána do pečiva, prozradí se nepříjemnou chutí. Nikdy nemícháme čerstvou mouku se starší moukou.

Starší pečivo jako říloha k zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod

Starší pečivo můžeme namáčet v těstíčku, jaké děláme na kapání a zprudka osmažíme na tuku. Podáváme jako příkrm k dušené zelenině nebo zeleninovému salátu.

Jak si připravit, udělat přílohu ze staršího pečiva vhodnou k dušené zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod

Starší pečivo můžeme namáčet v těstíčku, jaké děláme na kapání a zprudka osmažíme na tuku. Podáváme jako přílohu k dušené zelenině nebo zeleninovému salátu.

Co dělat, udělat s pečivem z předešlého dne - rady, doporučení

Pečivo od předešlého dne položíme na plech pokropený vodou a na chvíli položíme do horké trouby. Rohlíky, housky, veky se rozpečou, jsou chřupavé a chutnají jako čerstvé. Stejně tak se mohou ale jen na několik vteřin ohřát v mikrovlnné troubě.

Proč jíst raději žitný než pšeničný chleba - tipy, rady, doporučení

Chléb žitný obsahuje mnohem více vitaminů, minerálních látek a potřebné vlákniny než chléb pšeničný.

Tvrdší chleba - jak to udělat, aby nám změkl - tipy, rady, doporučení

Tvrdší chleba změkne, když ho dáme na několik sekund rozpéci do mikrovlnné trouby nebo o chvíli déle do obyčejné trouby.

Co se starým chlebem. Jak lze použít, co lze uvařit ze starého chleba - tipy, rady

Starý chléb osušíme, nastrouháme a použijeme na polévku, chlebový nákyp nebo k zahušťování a dochucení různých pokrmů (např. luštěninových kaší, zahušťování tmavých omáček hlavně s pivem, dušeným masům, k přípravě chlebových polévek, do česnečky), na topinky apod.

Jak, čím odstranit plíseň v chlebníku, krabici na chléb - tipy, rady

Plíseň v krabici na chléb: Chléb by se neměl ukládat v igelitových sáčcích, ale nejlépe ve lněné a čisté utěrce. Takto zabalený nezplesniví. Ve schránce na chléb se nevytvoří plíseň, když ji jednou za týden vymyjeme octovou vodou. Ocet spolehlivě ničí bakterie.

Jak to udělat, co použít, pokud chceme nakrájet chléb na co nejtenčí krajíčky - tipy, rady, zlepšováky

Čerstvý chléb krájíme ostrým nožem, který ponoříme do vařící vody. I ten nejměkčí chléb je možno takto krájet na nejtenčí krajíčky.

Jak péct domácí chleba, proč není nutné dodržovat přesné množství surovin uvedené v receptu - rady

Pro úspěšné upečení chleba není rozhodující přesné dodržování množství uvedených surovin uvedených v receptu. Nedá se totiž přesně stanovit, protože různé druhy mouky se chovají odlišně. Chceme-li dosáhnout žádoucí konzistence těsta, musíme například přidat více tekutiny nebo mouky. Chléb získá pěkný lesklý povrch, když bochník bezprostředně po upečení potřeme studenou vodou.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny