Pečivo
Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5252x
Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - zamrazte nakrájené krajíce chleba - chléb před zmrazením vždy nakrájejte na plátky. Z mrazáku tak budete mít možnost vytahovat vždy přesně tolik porcí, kolik jich budete skutečně potřebovat.
Jak rozmrazovat pečivo - postup, návod
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 16268x
Rychlé rozmrazování nám zajistí mikrovlnná trouba, jinak pečivo nebo krajíčky chleba narovnáme na mokrý plech, přikryjeme alobalem a během slabé čtvrthodiny rozpečeme v troubě.
Jak uchovávat chléb v mrazáku, jak zamrazovat chléb
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7775x
Chléb nakrájíme na plátky (krajíce), nebo necháme vcelku, zabalíme do alobalu a uložíme do mrazničky. Vydrží dost dlouho, bílý asi měsíc, tmavý až dvakrát déle. Při rozmrazování při pokojové teplotě si na měkkém chlebu pochutnáme asi za čtyři až pět hodin.
Jak to udělat, co použít, aby nám chléb v mikroténovém sáčku neplesnivěl
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5170x
Chléb nám tak rychle nezplesniví, když k němu do mikrotenového sáčku vložíme papírový ubrousek.
Jak uchovávat chléb, aby zůstal déle čerstvý
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5452x
Chceme-li na chatě udržet čerstvý chléb, vložíme ho do kameninové nádoby a překryjeme lněnou utěrkou.
Jak to udělat, co použít, aby se měkký chléb lépe krájel
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3916x
Měkký chleb se lépe krájí, ponoříme-li nůž do horké vody.
► Jak obnovit křupavost staršího pečiva aby bylo jako čerstvé
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 31659x
Máte den či dva staré pečivo? Potřete ho troškou vody nebo ho postříkejte rozprašovačem a dejte na 5 minut do trouby rozehřáté na 200°C. Pečivo bude zase křupavé a jako čerstvé.
Jak udělat máslové pečivo křehčí a jemnější
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4487x
Zkuste do tukového těsta přidat pár kapek octa či citronové šťávy a při pečení vložte do trouby šálek s vodou.
Jak upéct celozrnné pečivo aby nebylo tuhé
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4939x
Kdo chce péct pečivo z celozmné mouky, ten by měl vypracované těsto nechat ještě nejméně čtvrt hodinky odpočívat, aby mouka mohla trochu nabobtnat. Jinak by byl moučník příliš tuhý.
Jak poznat zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 13566x
Zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté poznáte, když ho lehce zmáčknete prstem. Jestliže důlek ihned zmizí, už je těsto dostatečně vykynuté a připravené k dalšímu zpracování.
Další rady a tipy v této kategorii:
Další rady v kategorii
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Čertvý chléb v obchodě - jak poznat čerstvost, stáří
-
Chléb s měkkým propadajícím se povrchem - co znamená, značí
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
-
Chleba okoralý, oschlý - jak to udělat, aby byl jako čerstvý (pařák, voda)
-
Chleba ztvrdlý, starý - jak, čím změkčit (vlhká utěrka, lednice)
-
Co dělat, udělat s pečivem z předešlého dne - rady, doporučení
-
Co je luštěninová mouka a jak ji poznáme - rady
-
Co se starým chlebem. Jak lze použít, co lze uvařit ze starého chleba - tipy, rady
-
Jak namazat křehký chléb, knackenbrot, aby se nezlomil (plátek chleba)
-
Jak odstranit tuk z fritovaného pečiva
-
Jak péct domácí chleba, proč není nutné dodržovat přesné množství surovin uvedené v receptu - rady
-
Jak poznat pšeničnou mouku - tipy, rady
-
Jak poznat zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté
-
Jak připravit, udělat méně kalorické pirohy - tipy, rady, doporučení
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba (hrnec, mokrá utěrka)
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (brambor)
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (jablko)
-
Jak rozmrazit pečivo bez mikrovlnky - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti
-
Jak rozmrazovat housky, rohlíky, dalamánky (voda)
-
Jak rozmrazovat pečivo - postup, návod
-
Jak si připravit, udělat přílohu ze staršího pečiva vhodnou k dušené zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod
-
Jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl
-
Jak to udělat, aby opečené toasty, housky vydržely déle teplé a křupavé (alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby měl domácí chléb křupavou kůrku - tipy, rady, doporučení (olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám chléb v mikroténovém sáčku neplesnivěl
-
Jak to udělat, co použít, aby se měkký chléb lépe krájel
-
Jak to udělat, co použít, pokud chceme nakrájet chléb na co nejtenčí krajíčky - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak uchovávat chléb v mrazáku, jak zamrazovat chléb
-
Jak uchovávat chléb, aby zůstal déle čerstvý
-
Jak udělat křupavou kůrku doma pečeného chleba
-
Jak udělat máslové pečivo křehčí a jemnější
-
Jak upéct celozrnné pečivo aby nebylo tuhé
-
Jak, čím odstranit plíseň v chlebníku, krabici na chléb - tipy, rady
-
Kdy se používají italské topinky crostini
-
Nahořklá a kyselá chuť chleba - co znamená, značí
-
Nepravidelný a deformovaný tvar chleba, bochníku - co znamená
-
Připálená kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení
-
Proč jíst raději žitný než pšeničný chleba - tipy, rady, doporučení
-
Starší pečivo jako říloha k zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod
-
Tvrdší chleba - jak to udělat, aby nám změkl - tipy, rady, doporučení
-
Zašpiněná kůrka u chleba, bochníku - co znamená
-
Žitná mouka - k čemu je vhodná a jak rozpoznat její kvalitu -tipy, rady
-
► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Jak obnovit křupavost staršího pečiva aby bylo jako čerstvé
-
► Jak upéct nadýchané pečivo z kynutého těsta
-
► Jak změkčit ztvrdlé sušenky (mléko, trouba)
-
► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Slané ovesné sušenky se slunečnicovými semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Slunečnicový chléb s podmáslím - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience