Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Liptovská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Liptovská pomazánka na chlebíčky - příprava: Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Cibuli, pórek, ančovičku a kapary nakrájejte nadrobno. Z pórku ponechte jen bílou část, rozkrojte ji podélně na poloviny, omyjte a rovněž nakrájejte nadrobno. Ančovičku, kapary a chilli papričku zbavenou semínek najemno nasekejte. Brynzu (či ricottu) promíchejte s máslem, hořčicí a mletou paprikou.

Přidejte zbytek ingrediencí, nastrouhaný sýr a vše vyšlehejte elektrickým šlehačem na hladký krém.


Liptovská pomazánka na chlebíčky - suroviny:

  • 50 g másla
  • 1 cibuli
  • 1 pórek
  • 1 ančovičku
  • 1 lžička kaparů
  • 1/2 chilli papričky
  • 200 g brynzy nebo ricotty
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 50 g nastrouhaného parmazánu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny