Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Žemlové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Žemlové knedlíky - příprava: Toastový chleba nakrájejte na kostky. Vejce rozklepněte a žloutky oddělte od bílků. Do mísy nalijte mléko, přidejte do něj žloutky, osolte a promíchejte. Přihodte chleba, petrželku a opatrně (ale dobře) vše smíchejte. Nechte směs chvíli odstát, aby se do pečiva vsáklo mléko. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi v misce.

Vlhkýma rukama tvarujte z hmoty knedlíky o průměru asi 5 cm. Až je budete mít všechny hotové, položte je na síto, které umístěte do vysokého hrnce s vařící vodou tak, aby se voda síta nedotýkala. Přikryjte hrnec poklicí a nechte knedlíky vařit v páře asi 10-15 minut (podle jejich velikosti). Uvařený knedlík poznáte tak, že když jej rozkrojíte, uvnitř bude suchý. Protože se vaří nad párou, nerozvaří se. Hotové knedlíky rozkrojte na půlky a servírujte.

 

Žemlové knedlíky - suroviny:

  • 8 plátků bílého toastového chleba nebo jiného bílého pečiva
  • 150 ml mléka
  • 3 vejce
  • hrst nasekané petrželové natě
  • špetka soli

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny