Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - recept: Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozpusťte máslo a plátky mrkve na něm za stálého míchání asi deset minut poduste. Cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte k mrkvi. Saturejku nasekejte nadrobno a polovinu přidejte k mrkvi. Zalijte připraveným zeleninovým vývarem (může být i z kostky) a pomerančovou šťávou. Vařte, dokud není mrkev měkká. Pak nechte polévku vychladnout a dohladka ji rozmixujte. Osolte a opepřete. Před podáváním polévku opět prohřejte a přidejte zbytek nasekané saturejky nebo tymiánu. Nemáte-li čerstvé bylinky, můžete samozřejmě použít sušené. Každému přidejte na talíř do polévky lžíci bílého hustého jogurtu, okořeňte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a ozdobte malou snítkou saturejky.

Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - suroviny:

  • 500g mrkve
  • 1 cibule
  • 30g másla
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100ml pomerančové šťávy
  • 3 lžičky čerstvé saturejky (tymiánu)
  • 100ml bílého jogurtu
  • sůl

mletý černý pepř
muškátový oříšek


Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny