Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Indická hrachová polévka se zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Indická hrachová polévka se zázvorem - recept: Hrách uvařte doměkka. Ke konci vaření ho osolte. Měkký hrách sceďte a vývar zachyťte do druhého hrnce. Asi 3/4 hrachu rozmixujte. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Chilli papričku a papriku zbavte semínek. Papriku nakrájejte na nudličky, chilli papričku na kolečka. Poté v kastrolu rozehřejte olej, orestujte na něm nakrájenou cibuli a přidejte zbylou zeleninu. Vše ještě krátce opečte. Zeleninovou směs zasypejte kari, přidejte asi půl lžičky koriandru a kardamomu a jednu lžíci zázvoru. Přilijte výar a podle potřeby vodu. Přidejte sterilovaný hrášek a rozmixovaný i zbylý celý vařený hrách. Polévku krátce povařte. Rozdělte ji do talířů, můžete ozdobit čerstvými lístky koriandru.

Indická hrachová polévka se zázvorem - suroviny:

  • 200g žlutého hrachu
  • sůl
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari
  • drcený koriandr
  • mletý kardamom
  • nastrouhaný zázvor
  • 150g sterilovaného hrášku

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny