Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Polévka s haluškami - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Polévka s haluškami - recept: Kosti zalijte 1,5 l studené vody. Přidejte cibuli, pepř, nové koření, bobkový list a osolte. Vařte asi dvě hodiny, sbírejte pěnu. Pak přidejte kořenovou zeleninu a uvařte ji doměkka. Celerovou nať odložte stranou. Z mléka a krupice uvařte hustou kaši. Po zchladnutí vmíchejte vejce, rozetřete na prkénko a nožem odkrajujte kousky do vroucí osolené vody. Uvařené halušky nechte okapat. Vývar přeceďte, kořenovou zeleninu nakrájejte a vraťte ji do vývaru. Přidejte dvě lžíce okapaného hrášku a uvařené halušky. Na talířích polévku ozdobte celerovou natí.

Polévka s haluškami - suroviny:

  • 2 kg morkových kostí
  • 1 cibule
  • 15 kuliček celého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru s natí
  • sterilovaný hrášek


Na halušky:

  • 100ml mléka
  • 20g másla
  • 80g krupice
  • 1 vejce
  • sůl

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny