Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Citronový dort s medem - recept, postup, návod

Citronový dort s medem - recept: V kuchyňském robotu smícháme mouku, sůl, cukr a máslo pokrájené na kousky, až získáme hmotu podobnou strouhance. Přidáme vodu a vypracujeme vláčné těsto. Vytvoříme z něj bochník, zabalíme do fólie nebo alobalu a necháme v ledničce 30 minut odpočívat. Mezitím připravíme náplň. V misce smícháme tvaroh či ricottu s medem a dobře propracujeme, abychom získali hladkou hmotu. Přidáme vajíčka, skořici, citronovou kůru a šťávu a dobře promícháme.

Na pomoučeném povrchu těsto rozválíme válečkem a vyložíme jím dortovou formu o průměru 23 centimetrů. Formu dáme do předehřáté trouby a přikryjeme pečicím papírem. Papír zatížíme (například fazolemi) a pečeme 15 minut při teplotě 200 C. Potom odstraníme fazole i papír a pečeme dalších 5 minut, dokud není těsto upečené. Pravidelně kontrolujeme, aby koláč nezhnědl. Snížíme teplotu na 180 C. Na těsto nalijeme náplň a necháme péct dalších 30 minut. Podáváme vychladlé.

Citronový dort s medem - suroviny:

  • 225 g mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička cukru
  • 150 g másla
  • 3 až 4/žíce studené vody
  • 375 g tvarohu nebo ricotty
  • 6 lžic medu
  • 3 našlehaná vajíčka
  • půl lžičky skořice
  • kůra a šťáva z 1 citronu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny