Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Vepřová žebírka se zázvorem - recept

Vepřová žebírka se zázvorem - příprava: Žebírka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a opepříme. Zázvor oloupeme a lisem na česnek z něj vymačkáme šťávu, kterou smícháme s limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, sherry, medem,

kecapem manis a sambalou oelek. Směs přivedeme v hrnci k varu, stáhneme a necháme zchladnout. Žebírka přelijeme omáčkou a necháme přes noc v chladničce marinovat. Během marinování několikrát obrátíme. Žebírka položíme do grilovací misky a grilujeme nepřímo 3,5 až 4 hodiny při 160 C. Krátce před ukončením doby tepelné úpravy můžeme ještě chvíli grilovat přímo, žebírka tak budou krásně křupavá. Během grilování potíráme marinádou.

Vepřová žebírka se zázvorem - suroviny:

  • 2 kg vepřových žebírek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý zázvor (asi 5 cm)
  • šťáva z 1 limetky
  • 150 ml sójové omáčky
  • 75 ml suchého sherry
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kecapu manis (indonéská sójová omáčka)
  • 1 lžička sambaly oelek (kořenící pasta)

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny