Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Kreolské klobásky s mangovým relishem - recept

Kreolské klobásky - příprava: Vepřové řízky omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme a dáme do mikrotenového sáčku. Pro přípravu marinády oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Smícháme s ostatními přísadami a přidáme k masu do

sáčku. Marinádu dobře vetřeme do masa, sáček důkladně uzavřeme a maso necháme marinovat v chladničce nejméně 3 hodiny.

Na přípravu relishe oloupeme mango, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a stopku a nasekáme nahrubo. Zázvor oloupeme a nasekáme, mátu opláchneme, osušíme a otrháme lístky. Vše i s limetkovou šťávou rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a medem.

Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Podélně omotáme kolem dřevěných špízů. Grilovací rošt lehce potřeme olejem, špízy klademe na rozpálený rošt, potřeme trochou marinády a grilujeme při střední teplotě 10 až 12 minut. Často obracíme. Ihned po ukončení tepelné úpravy podáváme s relishem.

Kreolské klobásky - suroviny:

  • 4 dlouhé, tenké vepřové řízky (po 200 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 8 lžic řepkového oleje
  • šťáva z limetky
  • 1/2 lžičky soli
  • na špičku nože kajenského pepře
  • na špičku nože muškátového oříšku
  • na špičku nože mletého hřebíčku
  • na špičku nože římského kmínu
  • na špičku nože skořice
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • 8 dřevěných špízů předem namočených ve vodě


Relish (zelenínová omáčka) :

  • 1 zralé mango
  • 2 červené chilli papričky
  • 2 cm zázvoru
  • 2 snítky máty
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • med

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny