Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Hovězí karbanátky s ananasem - recept

Hovězí karbanátky s ananasem - příprava: Housku namočíme do studené vody a vymačkáme. Maso dáme do mísy, přidáme změklou housku a vajíčko. Jarní cibulky opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobná kolečka. Petrželku opláchneme, oklepeme dosucha a lístky nadrobno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a prolisujeme.

Chilli papričku rozpůlíme, vyjmeme semínka, omyjeme i zevnitř, osušíme a nadrobno nasekáme. Spolu s citronovou kůrou, solí, pepřem, kečupem a worcesterskou
omáčkou přidáme k masu a dobře promícháme. Ananas oloupeme a odstraníme očka, vykrojíme dřevnatý střed. Každé kolečko obalíme masovou směsí, ve
středu zachováme otvor. Na grilovací rošt položíme alobal, karbanátky potřeme olejem a grilujeme po každé straně 6 až 8 minut.

Hovězí karbanátky s ananasem - suroviny: Na 4 porce:

  • 1 tvrdá houska
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • 1/2 svazku hladké petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 lžičky strouhané kůry z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky kečupu
  • trošku worcesterské omáčky
  • 8 plátků čerstvého sladkého ananasu
  • řepkový olej na potření

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny