Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - recept

Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - příprava: Steaky položíme na pracovní desku a naplocho naklepeme. Citronovou kůru smícháme s tabaskem a whiskey,
přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, papriku, javorový sirup, hořčici a kajenský pepř. Steaky s marinovací směsí dáme do mikrotenového sáčku, marinádu vetřeme do

masa. Necháme od ležet nejméně 2 hodiny v chladničce. Steaky vyjmeme z marinády, osušíme kuchyňskou utěrkou a potřeme olejem. Rajčata omyjeme, rozpůlíme
a rovněž potřeme olejem. Steaky grilujeme při vysoké teplotě po každé straně 3 (dorůžova) až 5 (propečené) minut. Rajčata grilujeme na kraji roštu řeznou stranou dolů. Steaky zabalíme do alobalu a necháme ještě dalších 5 minut na grilu táhnout. Nakonec steaky a rajčata osolíme, opepříme a společně servírujeme.

Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - suroviny:

  • 4 steaky z roštěnce po 200 g
  • strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • pár kapek tabaska
  • 4 lžice Bourbon whiskey
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 1 lžička hořčice
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 4 velká rajčata
  • sůl, pepř
  • olej na potření

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny