Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Datle a švestky ve slanině - recept

Datle a švestky ve slanině - příprava: Dřevěné špízy máčíme asi 20 minut ve studené vodě. Švestky koupíme většinou vypeckované, datle nařízneme a vypeckujeme. Ovoce naplníme čerstvým kozím sýrem. Na kuchyňský pult či prkénko rozložíme plátky slaniny, přepůlíme a každou datli a švestku obalíme polovinou plátku slaniny. Na

jeden špíz napíchneme vždy 4 kusy ovoce. Grilujeme nepřímo z každé strany asi 10 minut. Slanina by měla být opečená dokřupava, tuk vypečený. Špízy sejmeme z grilu, okořeníme mletým pepřem a ihned podáváme.

Datle a švestky ve slanině - suroviny: Na 4 porce:

  • 16 sušených švestek
  • 16 sušených datlí
  • 70 g čerstvého kozího sýra
  • 16 tenkých plátků slaniny
  • pepř
  • 8 dlouhých dřevěných špízů

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny