Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Tuňák po Portugalsku - recept

Tuňák po Portugalsku - příprava: Chilli papričky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Česnek oloupeme. Chilli a česnek nasekáme nadrobno. Koriandr opláchneme, otřepeme do sucha a nasekáme. Polovinu dáme

stranou. Všechny přísady kromě ryby a soli smícháme a dáme do ploché porcelánové mísy. Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 stejně velké plátky. Rybí plátky položíme do marinády, zakryjeme a necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce. Předehřejeme gril a potřeme olejem. Rybu vyjmeme z marinády a osotíme. Plátky tuňáka grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Posypeme zbytkem koriandru a podáváme s rýží.

Tuňák po Portugalsku - suroviny:

  • 3 červené chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek koriandru
  • 1 lžice mleté papriky
  • 1 lžice pepře
  • 125 ml olivového oleje
  • 60 ml limetkové šťávy
  • 750 g filetu z tuňáka
  • sůl
  • olej na gril

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny