Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Grilovaná paprika - recept

Grilovaná paprika - příprava: Paprikové lusky omyjeme, přepůlíme. Semínka a vnitřní žebra odstraníme a nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a po dávkách v ní papriku asi 3 minuty blanšírujeme. Vyjmeme z

hrnce, rychle zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Papriky střídavě napichujeme na rozmarýnové větvičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pepř roztlučeme v moždíři nahrubo. Obojí smícháme s olivovým olejem a následně nalijeme na papriky. Necháme 30 minut marinovat v chladničce. Špízy necháme okapat a na předehřátém grilu grilujeme asi 12 minut, průběžně obracíme a potíráme marinádou. Po grilování mírně osolíme.

Grilovaná paprika - suroviny:

  • po 4 ks žluté, červené, zelené a oranžové papriky
  • sůl
  • 10 snítek rozmarýnu
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • 250 ml olivového oleje

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny