Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem - recept

Brambory v alobalu - příprava: Brambory omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Položíme do výhně a grilujeme do změknutí, asi 20 až 30 minut. Smícháme tvaroh a smetanu. Bylinky opláchneme, oklepeme dosucha a nasekáme

najemno. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky, jarní cibulku a česnek vmícháme do tvarohu, dochutíme solí, pepřem a paprikou. Grilované brambory nařízneme do kříže, lehce rozmáčkneme a naplníme bylinkovým tvarohem. Zbytek tvarohu podáváme v mističce k bramborám.

Brambory v alobalu - suroviny:

  • 8 velkých brambor
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce smetany
  • 1/2 svazku petržele
  • 1/2 svazku máty
  • 1 krabička řeřichy
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 1 lžička mleté papriky

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny