Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě

Čekáte návštěvu a rádi byste ji překvapili nějakou neotřelou pochoutkou? Zkuste "se vytáhnout" s dýňovým sýrem! Jeho příprava není vůbec složitá a sýr chutná báječně nejen na jednohubkách. Jak ho připravíte? 50 g dýňových jader orestujte a najemno pomelte. Poté je smíchejte s jedním prolisovaným stroužkem česneku, 200 g čerstvého sýra (může být i neochucená lučina nebo žervé) a 1 lžící oleje z dýňových jader. Pomazánku pak podle potřeby dochuťte solí, pepřem a kajenským pepřem.

Okurkový salát s wasabi - recept, postup, návod k výrobě

Salátovou okurku nakrájejte na plátky. Přidejte 6 lžic vinného octa, trochu kopru, 2 lžičky pasty wasabi, 3 lžíce oleje a vše ušlehejte. Zálivku promíchejte s plátky okurky a dochuťte pepřem a solí. Podávejte spolu s pečeným lososem a bramborovou kaší.

Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě

Parmazán nastrouhejte na hrubém struhadle. Lžičkou udělejte stejně velké sýrové hromádky na plechu, který jste předtím vyložili papírem na pečení. Sýr lžící poněkud rozplácněte a zapečte při teplotě 200 °C, až se vytvoří zlatožluté čipsy. Jsou výborné k salátům.

Růžičková kapusta s arašídy na asijský způsob - recept, postup, návod k výrobě

Zuste připravit růžičkovou kapustu podle asijské kuchyně. Na pánvi bez přidání tuku orestujte hrst slaných, pražených burských oříšků (arašídů) a vyjměte. V kastrůlku rozehřejte špetku másla, krátce na něm
orestujte uvařené okapané kapustové růžičky, přesuňte je na talíř, posypte opraženýrni buráky a pokapte sójovou omáčkou.

Tuňák s cherry rajčátky, olivami a rukolou - recept, postup, návod k výrobě

Z rozpůlených cherry rajčátek, černých oliv, listů bazalky, baIzamikového octa a olivového oleje připravte salát. Filet z tuňáka krátce opečte v  olivovém oleji. Rybu naservírujte na salát spolu s očištěnýrni listy rukoly.

Zálivka do salátu, salátová zálivka - recept, postup, návod, vylepšení zálivky

Ideální poměr octa a oleje pro klasickou zálivku je zhruba 1 lžíce octa a 3 lžíce olivového oleje. Kdo má salát raději hodně kyselý, ten ať smichá  tekutiny v poměru 1:2. Do zálivky patří podle chuti a typu další přísady, jako je sůl a pepř, případně hořčice atd.

Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka

Jak vyrobit chutný dresing (dresink) na zeleninový salát? Přírodní jogurt promíchejte s kapkou mléka, osolte, zakapejte citronovou šťávou a zaprašte kari. Pak nalijte na salát: Ledový salát nakrájejte na drobné nudličky, salátovou okurku na kostky, vajíčko uvařené natvrdo na plátky a papriku na kolečka. Všechno pěkně rozvrstvěte spolu s konzervou přírodního tuňáka a kukuřicí do ozdobných sklenic. Dresink: 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny