Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Zápach z ryb v místnosti, bytě - jak, čím zabránit, zamezit (mléko, pepř)

Zápachu z ryb se zbavíte tak, že je namočíte na 30 minut do mléka s trochou čerstvě mletého pepře.

Vepřová pečeně vypečená, s křupavou kůrkou - jak to udělat, co použít (pivo)

Vepřová pečeně bude mít jemnou kůrčičku, když ji budete během pečení potírat pivem.

Mořské ryby jsou cítit rybinou - jak pomoci, odstranit zápach (citronová šťáva, mléko)

Mořské ryby před pečením pokapejte citronem a na chvíli vložte do kyselého mléka, nebudou cítit rybinou.

Drůbeží maso bílé, šťavnaté - jak to udělat, co použít (citron)

Drůbeží maso zůstane vždy bílé a štavnaté, když je před pečením potřete rozkrojeným citronem.

Solení ryp při přípravě pokrmu - kdy solit, aby se ryba během vaření nerozpadla

Ryby solte čtvrt hodiny před pečením, aby se nerozpadly.

Ryba připečená ke dnu nádoby - jak, čím zabránit, zamezit (citron)

Aby se ryba v troubě nepřipekla ke dnu zapékací nádoby, vložte mezi dno a rybu pár koleček citronu. Prospěje to chuti a celkově bude ryba lehčí a stravitelnější.

Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)

Blánu z telecích jater odstraníte snadno - na chvilku je namočte do vroucí vody a sundejte.

Telecí játra po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (mléko)

Telecí játra dost změknou když je před tepelnou úpravou namočená v mléce. Přidáte-li do mléka několik lístků šalvěje, játra budou vonět i po ní.

Smažené řízky měkké a křehké - jak to udělat, co použít (minerálka)

Smažené řízky budou měkké a křehké, když maso naklepete, zalijete minerální vodou a přes noc uložíte do lednice.

Pečené maso šťavnaté - jak to udělat, co použít

Pečené maso neoschne a bude šťavnaté, zabalíte-li je do mastného papíru, například od másla.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny