Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat

Domácí lančmít - příprava: Maso nakrájíme na malé kousky, prosolíme rychlosolí a necháme 4-5 dní rozležet. Pak vše semeleme, přidáme trochu vody, vejce, mouku a prolisovaný česnek a důkladně prohněteme, podle chuti osolíme a

Číst dál: Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat

Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat

Dno 0,7 l sklenic vyložíme kousky vepřové kůže, na ně namačkáme na kostky nakrájené pokmínované a osolené maso a asi 1 cm nad povrch masa zalijeme masovým vývarem. Uzavřeme víčky s červeným těsněním a vaříme 2 hodiny při teplotě 100 °C.

Zavařování masa - jak zavařovat, přichystat

Maso zavařujeme vždy vykostěné, očištěné od tužších částí, jako jsou blány, šlachy či chrupavky. Z odřezaných částí si můžeme připravit vývar, kterým maso částečně zalijeme.

Rybí zápach - jak, čím zmírnit, odstranit z masa, ryby (citronová šťáva)

Když rybu před tepelnou úpravou pokapeme citronovou šťávou, zmírníme rybí pach.  

Rybí šupiny, šupiny z ryb - jak, čím snadno odstranit (ocet)

Rybí šupiny nebudou létat po celém vále, když rybu mírně polijeme octem.

Mražená ryba bez chuti - jak, čím zlepšit chuť (mléko)

Mražené ryby ztrácejí v mrazničce typickou chuť. Když je namočíme do mléka, budou chutnat jako čerstvé.

► Praskání jitrnic při pečení - jak, čím zabránit, zamezit (alobal, tuk)

Praskají vám jitrnice při pečení? Nestane se to, když je propícháme jehlicí a každou zvlášt' zabalíme do alobalu, který potřeme tukem a na koncích zakroutíme.

Maso při odmrazování mrazáku - jak to udělat, co použít, aby maso neroztálo (noviny)

Při odmrazování mrazáku maso zabalíme do novin, vydrží nám po celou dobu zmrazené.

Solená, slaná ryba - jak, čím jednoduše odsolit (mléko, česnek)

Jestliže spěcháme s odsolováním nasolených ryb a nemáme čas na jejich opakované namáčení ve vodě, vložíme kousky nasolené ryby do nádoby s vlažným mlékem a třemi neoloupaný mi stroužky česneku. Tak rybu snadno zbavíme soli během několika hodin.

Jak správně smažit plátky masa a kdy ho solit, aby zůstalo šťavnaté - tipy, rady, doporučení

Plátky masa smažíme na pánvi v dobře rozehřátém oleji. Maso tak nasaje méně oleje a bude křehčí a lépe stravitelné.
Lepší je maso dosolit až před koncem smažení nebo jakmile ho vyjmeme z pánve, aby neztratilo šťávu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny