Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)

Do vody, ve které připravujeme těstoviny, přidáme trochu olivového oleje, než voda začne vřít. Těstoviny se nám pak neslepí a nebudou příliš měkké.

Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže

Na sushi se dá použít jakákoliv rýže, třeba basmati. Nejlepší je ale použít speciání itakomachi sushi rýži.

Číst dál: Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže

Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení

Domácí těstoviny si můžete  také ochutit a obarvit. Přidáním bylinek nebo drceného pepře získáte tečkované těstoviny, rajčatový protlak, špenát či kurkuma dodají červenou, zelenou nebo žlutou barvu. Použijete-li celozrnnou mouku, budou mít mírně ořechovou příchuť.

Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení

Nejlepší pro přípravu l domácích těstovin je mouka z tvrdé pšenice semola. Těstovíny se zaručeně nebudou lepit, lépe je uvaříte "al dente", nerozvaří se a budou mít krásnou barvu. Nemáte-li tuto mouku, nejblíže jí je hladká pšeničná mouka.

Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení

Na vaření těstovin vždy použijte velký hrnec a nešetřete vodou,   jinak budou těstoviny lepkavé a oslizlé. Na půl kilogramu těstovin počítejte přibližně se třemi litry vody.

Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti

Těstoviny musíme vařit ve velkém množství mírně osolené vody. Na každých 100 g použijeme zhruba 1 l vody. Sůl do vody dáváme až se nám začne voda vařit! Jakmile přivedeme vodu k varu, snížíme příkon tepla, vložíme těstoviny a příkon tepla opět zvýšíme, aby se nám těstoviny začaly rychle vařit. Poté příkon tepla opět snížíme a necháme těstoviny dovařit. Doba varu je přímo závislá na tloušce těsta. Dobu potřebnou k uvaření jednotlivých těstovin najdete vždy na obalu. Pokud chcete, aby se těstovny při vaření neslepily, přidáme do vody lžíci oleje.
Uvařené těstoviny scedíme, necháme důkladně okapat a ihned dále zpracováváme dle příslušných receptur. Při delším skladování uvařené těstoviny uchováváme úplně potopené ve studené vodě v lednici.

Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady

Vždy sypká a bílá dušená rýže: Rýže se nikdy nerozvaří a bude vždy zaručeně bílá, jestliže do vroucí vody přidáme několik lžiček studeného mléka anebo lžíci citrónové šťávy.

Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady

Uvařenou rýži prolijeme studenou vodou, aby se dál nevařila a nebyla z ní rozvařením kaše.

Co je rýžová moučka a jak se používá - rady

Rýžová moučka je moučka škrobová. Používá se stejným způsobem jako bramborová moučka solamyl.  

Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady

Přidáme-li do rýže, kterou dusíme (nebo vaříme) trochu citrónové šťávy, zůstane bílá a nelepí se. Rýže je velmi cenná pro dietetické účinky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny