Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování meruněk nasucho - jak to udělat

Okapané a na filtračním papíru osušené půlky meruněk (dílky nebo plátky nejsou tak vhodné) urovnáme ve vrstvě do krabiček. Vrstvičky prosypáváme cukrem s kyselinou citrónovou (1 kg ovoce, 220 g cukru a 1/2 lžičky kyseliny citrónové). Pod víčkem necháme 1 cm volného prostoru. Označíme a zmrazíme. Velikost obalu volíme tak, aby se obsah po rozmrazení najednou spotřeboval.

Rozmrazené se ani v chladničce nedají uchovávat, protože rychle mění barvu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny