Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování, rozmrazování rajčat - jak to udělat

Celá, pěkná, nepoškozená a pevná rajčata zbavíme stopek a dobře omyjeme ve studené vodě. Nepředváříme
je! Plníme po osušení v množství 1/4 až 1/2 kg do mikroténových sáčků, uzavíráme, označíme a zmrazíme.

Celá rajčata necháme před použitím rozmrazit asi 2 hodiny při pokojové teplotě. Přitom se na jejich povrchu uvolní slupky, které se pak dají snadno stáhnout. Stažená rajčata pak můžeme grilovat, dusit, smažit nebo užít k přípravě jídel podle libovolného receptu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny