Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Uchování potravin

Cibule při skladování nevyklíčí - jak to udělat, co použít (chleba)

Aby cibule nevyklíčila, dejte do nádoby, kde se skladuje, kousek chleba

Rozpůlená cibule déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (máslo, alobal)

Rozpůlená cibule vydrží v lednici pět dní jako čerstvá, pokud místa řezu potřete máslem a zabalíte ji do alobalu.

Uchovávání, skladování čekanky, aby nezhořkla - jak to udělat (tma)

Čekankové puky jsou výbornou surovinou na salát. Při přenášení a skladování ve spíži je uchovávejte zabalené, protože na světle hořknou a hnědnou.

Uchovávní, skladování česneku - jak to udělat, co použít (voda, sůl)

Česnekové stroužky v okurkové láhvi zalijte osolenou vodou. Na litr vody počítejte asi 300g soli. Potřásáním vypudíte z láhve vzduchové bublinky, láhev dobře zavažte a uložte v chladné a temné místnosti.

Skladování, uchovávání česneku v tuku - jak to udělat, co použít (česnek, sůl, pokrmový tuk)

Jak uchovat česnek? Oloupaný česnek (asi 250 g) umelte na masovém strojku a smíchejte se 100 g soli. Přidejte jej asi do 100 g rozpuštěného ztuženého pokrmového tuku, zahřívejte a míchejte. Když směs pění, stáhněte ji z ohně a nechejte vychladnout.

Číst dál: Skladování, uchovávání česneku v tuku - jak to udělat, co použít (česnek, sůl, pokrmový tuk)

Uchovávání, skladování rozříznutého citronu - jak skladovat, aby déle vydržel (talířek)

Rozříznutý citron uchováte tak, že jej řeznou stranou položíte na talířek a uložíte do chladničky.

Uchovávání, skladování uzenin ve spíži - jak to udělat, co použít (sádlo, mouka, slanina)

Uzeniny zavěste v chladné a vzdušné spíži tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Načatý salám potřete na odkrojené ploše tence sádlem. nebo slabě zaprašte moukou, popřípadě na řez přiložte kousek slaniny a považte.

Uchovávání, skladování pečeného masa, aby neoschlo - jak to udělat, co použít (mastný papír)

Pečené maso ochráníte před oschnutím, zabalíte-li je do mastného papíru, například od másla.

Uchovávání, skladování syrového masa bez použití lednice - jak to udělat, co použít (pařák, ocet)

Do hrnku s octem dejte pařákovou vložku a na ni položte maso. Vypařovaný ocet chrání maso před zkažením. Nádoba musí být dobře přikryta poklicí.

Uchovávání, skladování syrového masa bez použití lednice - jak to udělat, co použít (ocet, utěrka)

Maso zabalte do utěrky namočené v octové vodě a vyždímané. Dejte do porcelánové mísy a uložte na pokud možno chladném místě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny