Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Málo tvarohu do nádivky, v nádivce - jak, čím pomoci (brambor)

Když během vaření zjistíte, že máte málo tvarohu, nastrouhejte do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude a bude jemnější.

Droždí staré - jak, čím oživit (cukr)

Staré droždí oživíte, když je rozdrobíte najemno v misce a lehce posypete moučkovým cukrem.

Tmavé těsto v bábovce suché - jak, čím pomoci, zvláčnit (nutella)

Tmavé těsto v mramorové bábovce nebude suché, když místo kakaa přidáte trochu nutelly.

Guláš krásně červený, sladký - jak to udělat, co použít (ocet)

Chcete, aby mletá paprika v guláši nevybledla a nezhořkla, a přitom abyste ji nemuseli přidávat až na konci? Když osmažíte pokrájenou cibulku, přihoďte papriku a po zarestování přidejte lžíci octa. Ten se během vaření odpaří, takže kyselost zmizí a paprika si uchová krásně červenou barvu.

Luštěniny, obiloviny se při vaření nepřipálí - jak to udělat

Luštěniny a obiloviny (rýže, jáhly, čočka, fazole) se nepřipálí, když je budete vařit v předepsaném množství vody a především je nebudete míchat.

Majonéza lehčí, méně kalorická - jak to udělat, co použít (jogurt)

Když majonézu nebo tatarskou omáčku zředíte bílým jogurtem, dosáhnete nejen nižší kalorické hodnoty, ale i svěží chuti.

Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)

Bramboráky budou lépe stravitelné, přidáte-li do těsta trochu prášku do pečiva a necháte mírně nakynout.

Polévka příliš mastná - jak, čím pomoci (lednice)

Příliš mastnou polévku nechte vychladnout a dejte ji do chladničky. Po několika hodinách se na hladině vytvoří tuková vrstva a tu lze snadno sebrat lžící.

Párky při ohřívání, ohřevu neprasknou - jak to udělat (poklice)

Aby párky během ohřívání nepopraskaly, zalijte je vařící vodou, přikryjte a nechte alespoň 10 sekund odstát.

Den staré brambory chutnají jako čertvé, čerstvě uvařené - jak to udělat, co použít (sůl)

Jestli vám zbyly brambory od včera, zalijte je vařící slanou vodou, přiveďte je k varu, pak hned slijte a podávejte - chutnají jako čerstvě uvařené.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny