Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak si udělat, připravit křupavou drobenku na koláč - tipy, rady

Křupavá drobenka - díky trošce medu! Drobenka na koláč bude obzvlášť křupat, když do hmoty vmícháte dvě lžíce medu.

Jak vylepšit vafle pomocí kefíru nebo jogurtu - tipy, rady

Jak vylepšit vafle pomocí kefíru nebo jogurtu - vafle jsou skvělým zákuskem i báječnou sytou snídaní. Když je občas připravíte ne z mléka, ale ze zakysaných mléčných výrobků, budou chutnat mnohem pikantněji. Můžete vyzkoušet například zakysanou smetanu, podmáslí, jogurt a klidně i kefir. Budete nadšení jejich chutí!

Piškotový korpus - jak, čím zabráníme protékání šťávy z ovoce - postup, návod

Oplatky zabrání protékání šťávy - ovocné dorty jsou oblíbené, rychlé a výborné. Jenže šťáva z ovoce často promáčí piškotový korpus. Chuťově neutrální zábranu proti promáčení vytvoří lázeňské oplatky rozložené v jedné vrstvě po korpusu. Pak už můžete klást ovoce dle svého výběru.

Karbenátky jeden jako druhý - jak to udělat, co použít, aby byly všechny stejně velké - tipy, rady

Chutné karbanátky jeden jako druhý - čeká vás příprava karbanátků ve velkém množství? Stejně velké masové kuličky vypracujete, když je vytvarujete kleštěmi na zmrzlinu. Pak karbanátky trochu přitlačte a usmažte jako obvykle.

Jak se vyhnout, jak se vyvarovat při pečení dírám v koláči - tipy, rady

Udělaly se vám v koláči velké díry? Zřejmě jste použili příliš prášku do pečiva a špatně ho promíchali. Vždy kypřidlo míchejte zvlášt s moukou.

Jak to udělat, co použít, aby se buchty při pečení nepřipálily - rady, tipy

Aby se buchty nepřipálily - plechy a formy vymazávejte vždy ztuženým tukem a ne máslem. Ztužený tuk se téměř nepřepaluje, moučníky zůstanou odspoda světlé a nebudou se připalovat.

Jak, čím zahustit vaječný likér, aby nestékal z dortu - tipy, rady

Aby vaječný likér jako dekorace dortu nestékal, je lepší ho zahustit trochou želatinového prášku.

Jak to udělat, co použít, aby se při pečení mandle nepřipálily - postup, návod

Mandlím dopřejte mléčnou lázeň - je k vzteku, když chcete nazdobit koláč plátky mandlí a ty se vám v troubě připálí. Když naložíte vyloupané mandle nejdřív na 15 minut do mléka a pak je rozložíte na těsto, nepřipálí se, ale získají jen lehce nazlátlou barvu.

Jak udělat, jak našlehat perfektní bílkový sníh - tipy, rady, doporučení

Jak na perfektní bílkový sníh - nepodařilo se vám vyšlehat tuhý sníh? Nejčastější chyba vzniká už při rozklepnutí vajec. Mají být dostatečně  čerstvá, nikdy by se do bílků neměl přilést ani kousek žloutku. Bílky také nesmíte přešlehat, aby se vám nesrazily. Cukr do nich přidávejte po malých částech opatrně zašlehejte.

Jak to udělat, co přidat do těsta, aby bylo máslové pečivo křehké

Vypečené pečivo - máslové pečivo bude nebesky křehké, když přidáte do tukového těsta pár kapek octa či citronové šťávy a při pečení vložíte do trouby šálek s vodou.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny