Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

► Čím vymazat plech a formy, aby se buchty nepřipálily - tipy, rady

Aby se buchty nepřipálily - plechy a formy je potřeba vymazat vždy ztuženým tukem a ne máslem. Ztužený tuk se téměř nepřepaluje, moučníky zůstanou odspoda světlé a nepřipálené.

Jak, čím oživit polévku ze sáčku (gorgonzola)

Polévku ze sáčku oživte gorgonzolou - květáková, brokolicová či rajská - zamíchejte si do své oblíbené polévky kousky sýru gorgonzola a uvidíte, jaká to bude báječná změna. Už je nebudete chtít jíst jinak upravené.

Jak zabránit prskání tuku při smažení, pečení - postup, návod, tipy, rady

Vystřikování tuku při smažení nebo opékání zabráníte jednoduše tak, že přes potravinu položíte poklici.  

Číst dál: Jak zabránit prskání tuku při smažení, pečení - postup, návod, tipy, rady

Čeho se vyvarovat, nač si dávat pozor při šlehání bílků

Nikdy nešleháme bílky, které jsme právě vyjmuli z chladničky!  

Jak to udělat, aby se nám při vaření majonéza nesrazila - tipy, rady

Majonéza se nesrazí, když všechny suroviny k přípravě mají stejnou teplotu a olej přidáváme jen po kapkách.  

Jak, čím spravit sraženou majonézu - tipy, rady

Sraženou majonézu velice lehce vypracujeme v hladkou - v jiné nádobě rozmícháme čerstvý žloutek s trochou hořčice a za stálého míchání do nich postupně vmícháme sraženou majonézu.  

Jak to udělat, co použít, aby se na pudinku nevytvořil škraloup

Když na horký pudink nasypeme trochu cukru, na povrchu se nevytvoří škraloup.

Jak to udělat, co použít, aby byla oschlá vánočka opět měkká a šťavnatá

Oschlou vánočku nebo koláč potřeme mlékem, dáme na chvíli do trouby a bude opět měkká a šťavnatá.

Čím nahradit mouku při vysypávání formy na bábovku

Formu na bábovku vysypeme místo mouky kokosovou moučkou. Bábovka pak má výraznou chuť.

Jak to udělat, abychom při pečení dortů, bábovek, chlepíčků získali rovný povrch

Těsta, která pečeme ve formách (dorty, bábovky, chlebíčky), při roztírání do forem navrstvíme více ke krajům; při pečení se povrch vyrovná.  

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny