Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

► Jak udělat rovné hladké řezy při krájení dortu (teplý nůž, voda)

Aby jednotlivé dílky dortu byly na ploše řezu pěkně hladké, použijte teplý nůž - namočte ho po každém řezu do vyšší úzké nádoby s horkou vodou.

► Jak udělat bramboráky zdravé, zdravější - tipy

Připravte směs na bramboráky (brambory, vajíčko, mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř). Na plech rozložte listy zelí a na každý nalijte malou naběračku těsta. Vložte do trouby a pečte. Listy se vysuší a dodají plackám nádhernou chuť a vůni. Po vyjmutí z trouby placky potřete rozpuštěným máslem. Budou takto zdravější.  

► Jak zabránit klouzání marcipánu na dortu (solamyl)

Marcipán podsypávejte raději solamylem než cukrem - cukr totiž v chladničce povolí a marcipán pak z dortu sjíždí a vlhne.

► Čím nahradit víno v omáčce (cukr, ocet)

Když vám chybí bílé víno do omáčky, stačí zavařit místo něj do pokrmu dvě kostky cukru rozpuštěné v troše octa.

► Jak udělat hezké tvary z melounu (vánoční vykrajovátka na meloun)

Vykrajovátka na vánoční cukroví můžete použít i v průběhu roku. Vytáhněte je v létě a použijte je například na přípravu chladivého občerstvení z červeného vodního melounu - stačí ho rozkrojit a pak už můžete vykrajovat dle libosti.

► Čím nahradit kypřící prášek do pečiva při pečení

Zapomněli jste koupit kypřicí prášek do pečiva? Dokonale ho nahradí zhruba 4 lžíce rumu.

► Jak vyrobit křupavé bramboráky (bílý jogurt)

Křupavé bramboráky? Do bramborákového těsta přidejte dvě lžičky bílého jogurtu - bramboráky budou pěkně křupavé a chutné.

► Jak vyrobit křupavé bramoboráky (tvaroh)

Jak na křupavé bramboráky? Do bramborákového těsta přidejte dvě lžičky tvarohu - bramboráky budou pěkně křupavé a mňamozní.

► Jak zvýraznit chuť melounu, ovocného salátu

Chuť melounu i ovocného salátu zvýrazníte, jestliže jej zakápnete octem.

► Jak udělat bramborové placky aby byly vláčné a chutné (jablko)

Pokud do bramborových placek nastrouháte jablko, budou vláčnější a chutnější.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny