Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Marinovaná červená paprika - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Marinovaná červená paprika - příprava: Papriku omyjte, zbavte semen, rozkrájejte zhruba na čtvrtiny a dejte do trouby pod gril opéct - asi na 30 minut. Opečenou papriku přendejte do mísy, zakryjte a nechte 10 minut zapařit. Potom ji sloupněte a nakrájejte na tenčí proužky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Do zavařovacích sklenic dávejte vrstvu papriky, na ni pár plátků česneku a lístečky tymiánu.

Opět vrstvu papriky atd. , až bude sklenice plná. Navrch položte ještě větvičku tymiánu. Připravte si nálev: olivový olej smíchejte s červeným vinným octem, solí a kuličkami barevného pepře. Papriku ve sklenicích zalijte nálevem, uzavřete a sterilujte 15 minut při 75 °C.

 

Marinovaná červená paprika - suroviny:

  • 1,5 kg červených paprik
  • 6-7 stroužků česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 šálek olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžičku barevného pepře

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny