Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Nakládané sladkokyselé okurky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Nakládané sladkokyselé okurky - příprava: Okurky důkladně omyjte a nechte oschnout. Do zavařovacích sklenic dejte na dno 2-3 kolečka mrkve, plátek cibule, kolečko křenu a kousek okvětí kopru. Na nálev svařte vodu s octem, solí, cukrem a kořením. Okurky naskládejte do sklenic, zalijte mírně vychladlým nálevem, uzavřete a sterilujte 20 minut na 80 °C. Množství láku vystačí asi na 13 sklenic o objemu 0,7 l.

 

Nakládané sladkokyselé okurky - suroviny:

  • okurky nakládačky
  • 3,5 l vody
  • 1 l 8% octa
  • 100 g soli
  • 450 g cukr krupice
  • 4 kuličky pepře
  • 4 kuličky nové kořeni
  • 1 bobkový list
  • mrkev nakrájená na kolečka
  • cibule nakrájená na plátky
  • křen nakrájený na plátky
  • okvětí kopru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny