Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Lilky po katalánsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Lilky po katalánsku - příprava: Lilky propíchejte vidličkou, sůl rozestřete na plech a položte na ni lilky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25-30 minut. Během pečení jednou obraťte. Rýži uvařte v lehce osolené vroucí vodě doměkka. Propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.

Upečené lilky nechte vychladnout a poté podélně rozkrojte. Lžící vydlabejte dužinu a pod slupkou nechte asi 5mm vrstvu. Vydlabanou dužinu nahrubo nakrájejte, vsypte do mísy a promíchejte se šťávou z 1 citronu a rýží. Nahrubo nasekejte uvařené bílky a vmíchejte ke směsi spolu s nakrájenými rajčaty, olivami a olivovým olejem. Promíchejte, osolte a opepřete. Směsí naplňte vydlabané lilky. Posypte nastrouhanými žloutky a servírujte na salátových listech s plátky rajčat a dílky citronu.


Lilky po katalánsku - suroviny:

  • 2 pevné asi 250 g lilky
  • 200 g hrubé soli
  • 80 g rýže basmati
  • 3 citrony
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 200 g oloupaných rajčat, nakrájených na kostičky
  • 12 nakrájených černých oliv
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • salátové listy
  • rajčata a dílky citronu k servírování

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny