Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Křenové okurky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Křenové okurky - příprava: Svařte lák z vody, octa, soli, cukru a koření. Do každé sklenice dejte na dno lžíci nastrouhaného křenu, pak do sklenice narovnejte okurky a navrch dejte opět lžíci křenu. Sklenice zalijte horkým lákem a sterilujte 20 minut při 80 °C.

Křenové okurky - suroviny:

  • 3 kg menších okurek
  • 2 l vody
  • 400 ml octa
  • 80 g soli
  • 300 g cukru
  • 6 bobkových listů
  • 6 kuliček nového koření
  • 16 kuliček pepře


Do každé sklenice:

  • 2 lžíce nastrouhaného křenu
  • 1 lžička hořčičného semínka

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny