Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Červené zelí na karamelu s jablky - postup, příprava

Červené zelí na karamelu s jablky: Nakrouhejte 600 g červeného zelí na tenké nudličky, 100 g cibule (nejlépe šalotky) nakrájejte na nudličky, 2 jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Na pánvi nechte zkaramelizovat 4 lžíce cukru krupice do světle hnědé medové konzistence. Na karamel přihoďte nakrájenou cibuli a přidejte 2 lžíce kachního sádla. Za stálého míchání nechte cibuli zesklovatět.

Do pánve k cibuli přidejte zelí a dobře promíchejte. Chvíli ho restujte, zastříkněte 100 ml červeného vína a nechte tekutinu odpařit. K zelí přidejte jablka, osolte, opepřete a dochuťte drceným kmínem. Vše dobře promíchejte. Přikryjte poklicí, ztlumte plamen a za občasného promíchání nechte asi 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Hotové zelí dle potřeby dochuťte solí, pepřem, bílým vinným octem a cukrem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny