Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Hrášek ve sladkokyselém nálevu - příprava: Vyloupaný hrášek povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě, potom jej scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme do skleniček a zalijeme horkým nálevem.

Sterilujeme 40 minut při teplotě 95 C a druhý den ještě 15 minut při stejné teplotě.

Hrášek ve sladkokyselém nálevu - suroviny:

  • hrášek
  • sůl

Nálev:

  • na 1 l vody
  • 1 a 1/2 dl octa
  • 70 g krystalového cukru
  • 25 g soli

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny