Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat

Červená řepa se zelím - příprava: Zelí nakrájíme na tenké nudličky, spaříme horkým nálevem a necháme zchladnout. Přidáme oloupanou řepu nastrouhanou na hrubém struhadle a jemně nakrájenou cibuli, promícháme a necháme

nejméně 2 hodiny stát. Odleželou směsí naplníme sklenice, uzavřeme je víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C. Do směsi můžeme přidat i kousek nastrouhaného křenu nebo na nudličky nakrájené papriky.

Červená řepa se zelím - suroviny:

  • 1 kg uvařené červené řepy
  • 1 kg hlávkového zelí
  • 200 g cibule

Nálev:

  • 5 dl vody
  • 2 dl octa
  • 150 g krystalového cukru
  • 2 lžíce soli

- vše svaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny