Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat

Čalamáda z červené řepy - příprava: Omytou červenou řepu uvaříme téměř doměkka. Očištěné zelí a papriky nakrájíme
na nudličky a oloupanou cibuli na tenká půlkolečka, vložíme do mísy, přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou řepu,

cukr, olej, ocet a přípravek Deko, promícháme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den nandáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C. Poměr jednotlivých druhů zeleniny můžeme libovolně měnit.

Čalamáda z červené řepy - suroviny:

  • 2 a 1/2 kg červené řepy
  • 1 kg zelí
  • 1 kg paprik
  • 500 g cibule
  • 250 g krystalového cukru
  • 1/2 l oleje,
  • 1/2 l octa
  • 1 balíček přípravku Deko

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny