Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat

Dýňová chuťovka k masu - příprava: Dýňovou dužinu zbavenou jádřinců nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibule, přidáme dýni, na plátky nakrájený česnek, koření, sójovou omáčku a sůl a zvolna dusíme

půl hodiny. Potom vmícháme rajčatový protlak a ještě chvilku povaříme. Horkou směs nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru. Používáme jako chuťovku například k masu.

Dýňová chuťovka k masu - suroviny:

  • 1 a 1/2 kg dýňové dužiny
  • 5 cibulí
  • 3 lžíce oleje
  • 1 palička česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté pálivé papriky,
  • sójová omáčka
  • sůl dle chuti
  • 2 malé plechovky rajčatového protlaku

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny