Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Patisony s křenem - jak připravit, udělat

Patisony s křenem - příprava: Malé patisonky očistíme, zbavíme stopek, spolu s kořením vložíme do sklenic a prosypeme najemno nastrouhaným křenem. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při

teplotě 90 C. Nemáme-li dostatečné množství malých patisonků, můžeme použít i ty přerostlé. Ty před zavařením okrájíme a nakrájíme na kostičky. Pak už postupujeme stejně jako při zavařování malých patisonků.

Patisony s křenem - suroviny:

  • 1 kg malých patisonů
  • 150 g křenu
  • na 1 sklenici (o objemu 0,7 l) 1-2 kuličky černého pepře
  • 1 bobkový list

Nálev:

  • 1 l vody
  • 2 a 1/2 - 3 dl octa
  • 100 g krystalového cukru
  • 30 g soli

- vše svaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny