Zelenina, zeleninové saláty
► Jak zjemnit chuť karotky při vaření (jablečná šťáva)
Zveřejněno: čtvrtek 1. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1994x
Do vody, v níž vaříte karotku, přidejte trochu jablečné šťávy - bude jemnější.
► Jak zjemnit chuť chřestu při vaření (cukr, máslo)
Zveřejněno: čtvrtek 1. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2061x
Chcete-li mít obzvlášť jemný chřest, přidejte do vody kromě soli i trochu cukru, případně i kousek másla.
► Jak zbavit chřest hořkosti (mléko)
Zveřejněno: čtvrtek 1. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2354x
Do vody, v níž vaříte chřest, přidejte trochu mléka - chřest ztratí svou hořkost. Hrnec nezakrývejte.
► Jak zbavit chřest hořkosti při vaření (bílý chléb)
Zveřejněno: čtvrtek 1. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2081x
Do vody, v níž vaříte chřest, přidejte kousek bílého chleba - chřest ztratí svou hořkost. Hrnec nezakrývejte.
► Jak odstranit hořkost chřestu při vaření (syrový brambor)
Zveřejněno: čtvrtek 1. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2758x
Do vody, v níž vaříte chřest, přidejte oloupanou syrovou bramboru - chřest ztratí svou hořkost. Hrnec nezakrývejte.
► Jak prodloužit trvanlivost zeleniny a zabránit okorání, vadnutí (hedvábný papír)
Zveřejněno: čtvrtek 1. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1556x
Zeleninu zabalte do vlhkého hedvábného papíru - zůstane déle čerstvá.
Jak uvařit brambory rychleji (máslo, olej)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2549x
Do vody přidejte kousek másla nebo oleje - brambory se rychleji uvaří, budou také chutnější a zachovají si více vitaminů.
Jak oloupat brambory vařené ve slupce snadno a rychle (studená voda)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2572x
Brambory vařené ve slupce přelijte studenou vodou. Slupka půjde lehce sloupnout. Pokud je slupka raných brambor ještě tenká, lze ji před vařením snadno odstranit čistou drátěnkou.
Jak zabránit prasknutí slupky při vaření brambor ve slupce (sůl)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1570x
Při vaření brambor přidejte do vody trochu soli - slupka brambor nepopraská.
Jak zabránit rozvaření brambor (tuk)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1729x
Do vody na vaření brambor dejte trochu tuku - nerozpadnou se.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, aby různě velké brambory byly uvařeny současně (jehlice na pletení)
- Jak vařit staré, nové brambory
- Nakládané okurkym s červenou cibulí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Nakládané okurky s pikantními papričkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Křenové okurky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Lilky po katalánsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Nakládané sladkokyselé okurky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Marinovaná červená paprika - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Maďarská čalamáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Zeleninové špízy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Brokolice - jak to udělat, co použít, aby se během vaření zmírnila její chuť - tipy, rady
-
Čalamáda se nezkazí - jak to udělat, co použít (křen)
-
Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat
-
Čalamáda ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
-
Čekanka hořká, nahořklá - jak, čím zbavit hořkosti (vlažná voda)
-
Celer déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (alobal)
-
Černání celeru na vzduchu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Červená řepa pečená v troubě - postup, návod
-
Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat
-
Červená zelenina při strouhání, krájení fialoví, hnědne - jak, čím vrátit červenou barvu (ocet)
-
Červené zelí na karamelu s jablky - postup, příprava
-
Červené zelí s povidly - postup, příprava
-
Červené zelí s rumový mi rozinkami - postup, příprava
-
Česnek - jak dodat salátu česnekové aroma
-
Česnek - jak to udělat, aby česnek nebyl dlouho cítit a nepálil
-
Česnek - jak, čím zjemnit jeho chuť (mléko)
-
Česnek a saláty - tipy, rady
-
Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
-
Česnek naložený v oleji - jak připravit, udělat
-
Česneková pasta - jak udělat, připravit (česnek, sůl)
-
Chilli papričky Jalapeiío nebo Ancho do domácího chlli con carne
-
Cibule dlouho vydží - jak to udělat,co použít (papírový sáček)
-
Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat
-
Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Co dělat s vlhkostí v přihrádce na zeleninu v ledničce, lednici
-
Co udělat z rozvařené zeleniny
-
Cuketová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Cuketové zelí - postup, příprava
-
Cuketový salát s rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní bramboráky, bramborové placky pečené ve vaflovači
-
Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
-
Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
-
Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
-
Domácí kečup - jak připravit, udělat
-
Domácí kysané zelí - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
-
Dýně zavařená nakyselo - jak připravit, udělat
-
Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat
-
Feferonky s rozinkami - jak připravit, udělat
-
Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hlávkový salát déle vydrží - jak to udělat, co použít (papírový sáček)
-
Hlávkový salát povadlý, zvadlý - jak, čím pomoci (voda, utěrka)
-
Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hořká cibule - jak se vyhnout zhořknutí cibule
-
Housenky v hlávkovém salátu - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hrášek neztratí při vaření barvu - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Jak dodat zeleninovým salátům česnekovou příchuť - tipy, rady
-
Jak jednoduše oloupat rajče - postup, návod
-
Jak jednoduše zbavit rajčata slupek, jak oloupat rajčata - postup, návod
-
Jak koupit kvalitní čerstvý chřest
-
Jak odstarnit zrníčka z cukety
-
Jak odstranit hmyz ze sklizené zeleniny (slaná voda)
-
Jak odstranit pálivost chilli papriček
-
Jak odstranit z nožů zápach z cibule - postup, návod (sůl)
-
Jak odstranit z přemrzlých brambor sladkou chuť, sladkost - postup, návod
-
Jak odstranit, jak zmírnit zápach při vaření květáku, kapusty - tipy, rady
-
Jak oloupat brambory vařené ve slupce snadno a rychle (studená voda)
-
Jak oloupat cibuli snadno a rychle (vřelá voda)
-
Jak oloupat rajčata (mrazák, teplá voda)
-
Jak oloupat rajče v mikrovlnné troubě - postup, návod
-
Jak poznat zda je chřest čerstvý
-
Jak poznat, zda je zelí v obchodě čerstvé
-
Jak předejít moučné chuti u nových brambor (vroucí voda)
-
Jak připravit červené hlávkové zelí - postup, příprava
-
Jak připravit lépe stravitelný okurkový salát (spařená okurka)
-
Jak připravit rajčatové mléko - postup, návod
-
Jak připravit rajčatový koktejl - postup, návod
-
Jak připravit, nachystat rajčata na plnění nádivkou - postup, návod
-
Jak rozdrtit česnek bez lisu
-
Jak rozpůlit a odsemínkovat dýni hokaido snadno a rychle - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti
-
Jak rychle a snadno nakrájet zelí
-
Jak si doma udělat, vyrobit mletý česnek - postup, návod
-
Jak skladovat čekanku v lednici, aby zůstale déle čerstvá (vlhká utěrka)
-
Jak snadno a rychle očistit, oloupat mrkev bez škrabky
-
Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
-
Jak snadno oloupat paprikové lusky
-
Jak snížit, zmenšit pálivost chilli papriček - postup, návod
-
Jak správně připravit salátovou zálivku a nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak sušit česnek - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byla zvadlá petrželová nať opět čerstvá a svěží - postu, návod
-
Jak to udělat, aby česnek v syrovém stavu nezapáchal
-
Jak to udělat, aby křen při strouhání tolik nedráždil oči a sliznice
-
Jak to udělat, aby rozmrazovaná zelenina získala jemné aroma - postup, návod
-
Jak to udělat, aby různě velké brambory byly uvařeny současně (jehlice na pletení)
-
Jak to udělat, abychom česnek a cibuli rychleji oloupali - tipy, rady
-
Jak to udělat, co použít, aby měla cibule při restování krásnou zlatou barvu a nespálila se
-
Jak to udělat, co použít, aby nám celer při vaření nezčernal (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám mrkev orestovala do zlatova - tipy, rady
-
Jak uchovávat květák, aby vydržel co nejdéle čerstvý
-
Jak urychlit pečení, vaření lilku
-
Jak urychlit vaření květáku, brokolice vcelku
-
Jak uskladnit, jak uchovat nasekanou cibuli, aby vydržela 10 dnů čerstvá
-
Jak uvařit brambory rychleji (máslo, olej)