Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zelenina, zeleninové saláty

► Jak zjemnit chuť karotky při vaření (jablečná šťáva)

Do vody, v níž vaříte karotku, přidejte trochu jablečné šťávy - bude jemnější.

► Jak zjemnit chuť chřestu při vaření (cukr, máslo)

Chcete-li mít obzvlášť jemný chřest, přidejte do vody kromě soli i trochu cukru, případně i kousek másla.

► Jak zbavit chřest hořkosti (mléko)

Do vody, v níž vaříte chřest, přidejte trochu mléka - chřest ztratí svou hořkost. Hrnec nezakrývejte.

► Jak zbavit chřest hořkosti při vaření (bílý chléb)

Do vody, v níž vaříte chřest, přidejte kousek bílého chleba - chřest ztratí svou hořkost. Hrnec nezakrývejte.

► Jak odstranit hořkost chřestu při vaření (syrový brambor)

Do vody, v níž vaříte chřest, přidejte oloupanou syrovou bramboru - chřest ztratí svou hořkost. Hrnec nezakrývejte.

► Jak prodloužit trvanlivost zeleniny a zabránit okorání, vadnutí (hedvábný papír)

Zeleninu zabalte do vlhkého hedvábného papíru - zůstane déle čerstvá.

Jak uvařit brambory rychleji (máslo, olej)

Do vody přidejte kousek másla nebo oleje - brambory se rychleji uvaří, budou také chutnější a zachovají si více vitaminů.

Jak oloupat brambory vařené ve slupce snadno a rychle (studená voda)

Brambory vařené ve slupce přelijte studenou vodou. Slupka půjde lehce sloupnout. Pokud je slupka raných brambor ještě tenká, lze ji před vařením snadno odstranit čistou drátěnkou.

Jak zabránit prasknutí slupky při vaření brambor ve slupce (sůl)

Při vaření brambor přidejte do vody trochu soli - slupka brambor nepopraská.

Jak zabránit rozvaření brambor (tuk)

Do vody na vaření brambor dejte trochu tuku - nerozpadnou se.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny