Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)

Aby se nám ořechy při louskání nerozpadaly na menší kousky, necháme je přes noc namočené ve slané vodě.

Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)

Pokud mletá káva ztratí své aroma, přidáme do každého šálku kávy zrnko soli.

Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)

Hrnce či pánve dobře umyjeme a poprášíme je hrstkou soli. Několik minut je zahříváme v teplé troubě a pak sůl odstraníme. Tímto jednoduchým způsobem dosáhneme toho, že se nám jídlo při dalším použití nádobí nebude připalovat.

Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)

Když krájíme nebo sekáme česnek, ruce obvykle zůstanou nasáklé jeho pachem. Abychom se ho zbavili, je dobré ruce omýt proudem studené vody, aniž bychom je mnuli či použili mýdlo.

Mletý česnek - jak, čím zabránit slepení, hrudkovatění (čočka)

Jestliže se mletý česnek dlouho nepoužívá, často se slepí dohromady. Abychom tomu zabránili, stačí jej smíchat s čočkou, nejlépe drobnozrnnou, a protřepat. Tak zůstane stále sypký a připravený k použití.

Česnek - jak snadno oloupat (voda)

Jestliže chceme, aby měl česnek jemnější chuť a aby se snáze loupal, vložíme stroužky do kastrolu se studenou vodou, postavíme na plotnu, a když se voda začne vařit, přendáme je do druhého kastrolu se studenou vodou a ledem. Tak se loupají velice snadno a jejich chuť je jemnější.

Česnek - jak vytvořit v pokrmu jemnou česnekovou příchuť

Pokud si přejeme jen lehkou česnekovou příchuť, jedním jediným stroužkem česneku potřeme pánev či pekáč, v němž pokrm připravujeme.

Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz

Stroužky česneku ponoříme na dvě minuty do vroucí vody, necháme vychladnout a stlačením mezi prsty vyloupneme. Můžeme je též napřed pomačkat čepelí velkého nože, vhodit do studené vody, přivést k varu a nechat vychladnout. Pak

Číst dál: Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz

Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?

Do uzavíratelné sklenice dáme vodu a pak mouku. Uzavřeme. Sklenicí třeseme, aby se mouka rozmíchala. Odvíčkujeme a zalijeme do polévky či omáčky. V jíšce nebudou hrudky a nemusíte používat cedník.

Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup

Pokud brambor před vařením naříznete dokola po menším obvodu a uvaříte, po schlazení slupku velmi snadno sloupnete z brambory. Podívejte se na video.

Číst dál: Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny