Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Jak zabránit zkažení šunky v místě řezu

Naříznutá šunka zůstane bezvadně čerstvá, když ji na řezu potřeme syrovým vaječným bílkem.

► Jak zvýraznit chuť sypaného čaje

Rozložíme-li před přípravou čaje čajové lístky na pergamenový papír a dáme je na deset minut na plech do teplé trouby, bude mít nápoj mnohem lepší chuť.

► Jak snadno vyválet těsto na sušenky bez lepení na podložku (pergamenový papír)

Těsto na sušenky se nám bude lépe vyvalovat, když na vál položíme kus pergamenového papíru.

► Čím nahradit ztužovač šlehačky

Přidáme-li ke šlehačce trochu syrového vaječného bílku, ušlehá se nám krásně do tuha.

► Jak snadno nasekat mandle bez poskakování po podložce - tipy, rady zabránit skákání mandlí z prkénka při sekání

Když si mandle před sekáním posypeme špetkou cukru, nebudou nám skákat z krájecího prkénka.

► Jak zabránit klesání mandlí v těstě při pečení

Mandle se v těstě dobře rozdělí a nebudou klesat ke dnu těsta, když je promícháme s trochou mouky a přidáváme do těsta až úplně nakonec.

► Jak upéct šťavnatý makovec

Přidáme-li do těsta na makovec trochu strouhaného sucharu, zůstane makovec déle šťavnatý.

► Jak upéct nadýchané pečivo z kynutého těsta

Nadýchané kynuté pečivo upečeme, rozděláme-li droždí v podmáslí.

► Jak poznat jak jsou staré kvasnice, jak poznat stáří kvasnic

Před zaděláváním kynutého těsta je užitečné vyzkoušet, zda je droždí opravdu čerstvé. Stačí ho dát kousíček do sklenice horké vody. Jestliže vyplave, je čerstvé a těsto nám náležitě vykyne.

► Jak udělat aby měl koláč zlatavou barvu, aby byl koláč do zlatova

Koláč bude pěkně dozlatova upečený, když ho krátce před vyjmutím z trouby potřeme slazeným mlékem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny