Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak změkčit ztvrdlé maso (koňak)

Přelijeme-li maso, které nám ztvrdlo, trochou koňaku, bude zase měkké.

Jak upéct kuře dozlatova, do křupava (smetana)

Potřeme-li před pečením kuře sladkou smetanou, upeče se nám dozlatova a do křupava.

Jak zachovat šťavnatost kuřecích prsou při pečení (mouka)

Kuřecí prsa zůstanou šťavnatější, poprášíme-li je před pečením zlehka moukou.

Jak zabránit hnědnutí žampionů při tepelné úpravě, pečení (citronová šťáva)

Pokapeme-li žampióny před pečením nebo jinou tepelnou úpravou citronovou šťávou, budou pěkně bílé.

Jak připravit koření z hub (mlýnek na pepř)

Sušené houby si můžeme umlít v mlýnku na pepř a získáme tak vynikající houbové koření.

Jak oloupat cibuli snadno a rychle (vřelá voda)

Když jde cibule špatně loupat, přelijeme ji vřelou vodou.

Jak oloupat rajčata (mrazák, teplá voda)

Potřebujeme-li rajčata oloupat, položíme je na okamžik do mrazáku a pak opláchneme teplou vodou.

Jak zmírnit výraznou chuť koření v salátu (smetana, šlehačka)

Je-li salát příliš kořeněný, stačí přidat do dresinku trochu smetany nebo šlehačky, aby se chuť zmírnila.

Jak vylepšit zeleninový salát (máslo)

Saláty chutnají lépe, dáváme-li do nich místo oleje rozpuštěné máslo.

Jak zabránit zešednutí růžičkové kapusty po uvaření (solení)

Aby růžičková kapusta nezešedla, je dobré ji solit až po uvaření.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny