Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit ztrátě barvy u mrkve při vaření (vroucí slaná voda)

Mrkev neztratí barvu, opereme-li ji ve slané vodě a při přípravě vkládáme až do vroucí vody.

Jak zabránit rozvaření knedlíků (mouka)

Přidáme-li do vody na knedlíky bramborové i houskové - trochu mouky, nebudou se rozvářet.

Jak zbavit namrzlé brambory sladkosti (studená voda)

Nejsou-li brambory příliš namrzlé, můžeme je zachránit, když je před úpravou na několik hodin položíme do studené vody.

Jak zachránit připálené brambory (studená voda)

Když se brambory připálí, můžeme je zachránit tím, že je znovu dáme na plotnu ve studené vodě, a jakmile přejde varem, ihned ji slijeme.

Jak zabránit tmavnutí brambor při vaření (mléko)

Při vaření brambor můžeme do vody přidat mléko, brambory potom nebudou tmavé a budou mít lepší chuť.

Jak vylepšit chuť starých brambor (ocet)

Přidáme-li do vody při vaření starých brambor trochu octa, vylepšíme tím jejich chuť.

Jak předejít moučné chuti u nových brambor (vroucí voda)

Dáváme-li nové brambory vařit do vroucí vody, nebudou moučnaté a budou se dobře krájet do všech druhů salátu. Snažíme se vždy brambory loupat s co nejtenčí slupkou, protože právě pod ní jsou všechny cenné látky.

Jak zachovat barvu vařenému hrášku (cukr)

Přidáme-li k zelenému hrášku při vaření vody trochu cukru, zachováme mu tím barvu.

Jak připravit lépe stravitelný okurkový salát (spařená okurka)

Okurkový salát je stravitelnější, když oloupanou okurku spaříme vařící vodou, zchladíme a pak teprve krájíme nebo strouháme.

Jak vyčistit rez z plechů (rajčatová šťáva)

Přímo zázračně vyčistí rez z plechů rajská šťáva.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny