Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024, svátek slaví Marcela, zítra Alexandra.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Ženy, lékařky, matky - nemáme to jednoduché (zamyšlení lékařky nad atestační přípravou a její složitostí)

zeny-lekarky-matky-nemame-to-jednoduche-zamysleni-lekarky-nad-atestacni-pripravou-a-jeji-slozitosti

zeny-lekarky-matky-nemame-to-jednoduche-zamysleni-lekarky-nad-atestacni-pripravou-a-jeji-slozitosti

Ráda bych využila toho, že se vedou jednání mimo jiné i o změnách specializační přípravy, a vyjádřila se k tomu. O jednom aspektu se totiž mnoho nemluví, a to je rodina a atestace. Vy, muži, to máte o mnoho jednodušší, protože vaše kariéra není ničím přerušena. Ale my, ženy, máme po promoci na výběr několik (stejně špatných) variant:

___
___

Alimentární nákazy a infekce způsobené potravinami

alimentarni-nakazy-infekce-zpusobene-potravinami

alimentarni-nakazy-infekce-zpusobene-potravinami
V našem životním prostředí se přirozeně vyskyt tisíce  Jsou pro člověka užitečné a přinášejí mu prospěch - např. takové, které využ me pi'i výrobě zakysaných mléčných výrobků, chleba a pečiva, piva, vína a dalších potravin. Některé jsou natolik prospěšné pro život, že jsou označovány jako probiotické organizmy (vyskytují se např. v některých jogurtech).

___
___

Škodlivost mamografie, záření při mamografickém vyšetření

skodlivost_mamografie_zareni.jpgOd mamografie nechci rozhodně nikoho zrazovat. Je to velmi dobrá screeningová (záchytná) metoda, která již statisícům žen na Zemi zachránila život. Stejně jako každá jiná radiodiagnostická metoda je však zdrojem záření, které však není příliš vysoké. Jaká je tedy škodlivost mamografu?

 

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Craving a slovo bažení pohledem psychiatra Karla Nešpora

bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
Před nějakou dobou jsem řešil problém. Anglické slovo craving označuje chorobné nutkání, což je typický příznak návykových nemocí. K návykovým nemocem patří závislost na alkoholu, tabáku a drogách, dokonce i patologické hráčství.
___
___

Příběh věcí aneb proč se necítíme být šťastní a máme toxické mateřské mléko

pribeh-veci.jpgMilí návštěvníci webu, dnes jsem se díval na jedno video, které mne velmi zaujalo. Dozvíte se v něm nejen mnoho zajímavých informací o tom, jak vznikají věci a jak složitý a náročný (na lidi a přírodu) je výrobní proces, jak si ničíme přírodu, ale také proč mají ženy jedovaté mateřské mléko (chudáčci mrňousci, že?) a jak naprosto zásadně nás ovlivňuje reklama (mimochodem věděli jste, že člověk dnešní doby vidí za 1 rok více reklam než člověk v roce 1950 za celý život?). Video má 20 minut, ale pomůže vám vysvětlit mnoho zajímavých otázek, kdy jste odpovědi jen tušili. Užijte si to.
___
___

Děkujeme, že jste s námi ... už 10 let :-)

zbynekmlcoch.cz-10-let.jpgWeb zbynekmlcoch.cz je s vámi již 10 let :-) Děkujeme za vaši přízeň a vysokou návštěvnost i na ostatních našich webech - bezplatné právní poradny online , mých starostech , psychotestech online , kuřákově plíci a alkoholikovi.
___
___

Vztahy - náhodné články

Rak - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-rak_z.jpg Nedělejte si iluze. Ze začátku vám bude dělat potíže se rozhodnout, jestli je vaše dívka Rak něžná měsíční víla nebo potřeštěná holka. A nakonec to stejně nebudete vědět.v deštivé sezóně vás utopí ve svém smutku. Když se slunce opět vynoří zpoza mraků, odrovná vás smíchem a dojme vás svou něhou. Její nálady se podobají starým němým filmům, kde se prolíná hysterický humor s krvákem a celý příběh doprovází živá hra na piano.

Ascendent v beranu, beran - muž, žena, charakter osobnosti, vlastnosti

ascedent_v_beranu_beran_muz_zena_vlastnosti_osobnosti_charakter.jpgAscendent v Beranu představuje jedinečný bod vědomí. Umožňuje soustředit se na potenciál horoskopu skrze ucelenou identitu. Pro sjednocenou mysl není těžké odsunout postoje a názory druhých stranou.

___

___

Věta "Opouštím Tě" a reakce na ni

rozchod_rozvod.jpegRozchod partnerů je bolestivá záležitost. Je to šok jak pro psychiku, tak i pro organismus. Dochází k celé řadě změn, kdy se cítíme špatně a děláme věci, které bychom normálně nedělali.

rozchod partnerů rozvod manželství

Texty - náhodné články

Kapesné pro dítě - ano nebo ne a v jaké výši by mělo být?

kapesne-pro-dite-ano-nebo-ne-a-v-jake-vysi-by-melo-byt

kapesne-pro-dite-ano-nebo-ne-a-v-jake-vysi-by-melo-byt
Dítě školou povinné, které u sebe nikdy nemá ani korunu, si může před svými vrstevníky připadat jako outsider. Jak tedy máme přistupovat ke kapesnému - dávat, nebo nedávat? A pokud ano, jak od kdy a jak poznat tu správnou míru? Jinak řečeno jak vysoké kapesné by se dětem mělo dávat?

___
___

Pohotovostní lékárna Olomouc, nonstop provoz, pracovní doba - adresa, mapa

non-stop-pohotovostni-lekarna-olomouc-pracovni-doba-mapa

non-stop-pohotovostni-lekarna-olomouc-pracovni-doba-mapa
Pohotovostní lékárna pro dospělé v České republice. Zde naleznete kontakt na pohotovostní lékárnu včetně adresy a telefonního čísla, kde můžete danou pohotovostní lékárnu v Olomouci kontaktovat. 

___

___

Jak ušetřit za jídlo, potraviny a maso - tipy, rady, návod

jak_usetrit_za_jidlo_potraviny_maso.jpgNa internetu je velká spousta článků o tom, jak ušetřit za energie, na nákladech za pohonné hmoty nebo třeba za telefon. Ale velmi mne překvapilo, že nejsou téměř vůbec žádné články o tom, jak ušetřit za jídlo a potraviny - tedy tu nejvyšší položku domácnosti.

 

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz