Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Čaj z kukuřičných vlasů vhodný i k hubnutí - jak připravit, udělat

Čaj z kukuřičných vlasů: V době květu visí z konce listů kukuřice niťové čnělky (kukuřičné vlasy). Ty jsou léčivé. Rostlina kvete od června do září. Kukuřičné vlasy odřežeme před opylením a rychle ve stínu usušíme. Působí jako močopudný prostředek a je také účinným prostředkem odtučňovacím.

Čaj je rovněž účinný při onemocnění močových cest s tvorbou kamenů, při otocích, dně a revmatismu. Můžeme jej použít i při nočním pomočování dětí a starých lidí, při kolikách ledvin. Je účinný na otoky všeho druhu, při onemocnění močových cest, působí projímavě a diureticky. Je to velmi účinný odtučňovací prostředek. Čaj se připravuje 2x denně, a to 1 vrchovatě naplněná lžička "vlasů" se spaří 1/4 litrem vařící vody, nechá se 10 minut vyluhovat, a pak se scedí. Čaj se pije obden, a to neslazený. Je nutné upozornit, že zvyšuje krevní tlak a velké dávky působí negativně na srdce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny