Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pelyňková tinktura při časté nemocnosti, nachlazení, poruchách krevního oběhu - jak připravit, udělat (pělyněk, vinný líh)

Pelyňková tinktura se užívá, když člověk neustále postonává a bojuje s poruchami krevního oběhu. Tinkturu připravíme z 1 dílu pokrájené čerstvé pelyňkové natě a z 5 dílů zředěného vinného lihu (nebo vysokoprocentní obilné pálenky). Necháme deset dní stát a poté scedíme. Užíváme po kapkách. Doba sběru červen až srpen.

Každý třetí den pijeme plnou likérovou sklenku před snídaní, podporuje to totiž vylučování metabolických produktů a posiluje především ledviny. Oslabené ledviny často způsobují, že se škodliviny usazují na stěnách cév a v tkáních, prvním příznakem může být slabozrakost. Pelyňková tinktura je preventivním lékem proti civilizačním chorobám, hlavně proti arterioskleróze, při které jsou postiženy věnčité tepny.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny