Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak to udělat, aby se vykuchaná drůbež nekazila - tipy, rady, doporučení (ocet)

Vykuchaná drůbež se nekazí, když ji vytřeme uvnitř octem a uložíme do chladna.

Jak to udělat, aby se drůbež po upečení snadno krájela, porcovala - tipy, rady, doporučení

Drůbež snadněji rozkrájíme, když před pečením všechny klouby nohou a křídel prolomíme.

Jak omývat drůbež před přípravou a jak ji zbavit nečistot na kůži - rady, doporučení (mouka, sůl)

Drůbež před omýváním posypeme trochou hladké mouky a solí a tím povrch omneme. Pak opereme ve vlažné vodě a osušíme.

Jak péct drůbež, aby měla co nejlepší chuť - rady, doporučení

Drůbež pečeme, pokud možno, hodně rychle, tím je chutnější a na povrchu lépe červená.

Jak rozpoznat mladou drůbež od staré - rady

Mladou drůbež poznáme podle toho, že má hladké světlé nohy, měkkou kůži, malý, jasně rudý hřebínek a snadno odstranitelná brka z peří.

Jak to udělat, aby se části drůbežího masa při pečení nepřipalovaly a zůstaly šťavnaté - tipy, rady, doporučení (tkanina, olej)

Pečeme-li větší drůbež, často se vyčnívající stehna pálí a vysušují. Zabráníme tomu navlhčeným kouskem bílé tkaniny v oleji, kterým drůbež přikryjeme. Povrch se nespálí, maso není vysušené, ale je křehké.

Jak to udělat, aby bylo drůbeží maso po upečení šťavnaté - tipy, rady, doporučení (citrón)

Drůbež je při pečení zvlášť šťavnatá, když ji před vložením do pečící trouby potřeme citronem.

Špikování drůbežího masa - rady, doporučení

Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití …

Jak snadno oškubat husu - postup, návod

Zabitou husu, která ještě úplně nevychladla, snadno oškubeme, aniž bychom jí potrhali kůži, když přes ni položíme mokrou utěrku a přežehlíme ji horkou žehličkou.

Jak před přípravou omývat husí játra, jak je upravovat - rady, doporučení

Husí játra omýváme mlékem, nikoli vodou. Upravujeme je, jsou-li menší, dušením, větší zalijeme sádlem anebo z nich uděláme paštiku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny