Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hořcová pálenka na lepší trávení, zažívání, proti nervozitě - jak připravit, udělat

Hořcovou pálenku pijeme jako lék při potížích po likérových sklenkách. Hořcová pálenka zlepšuje trávení a posilňuje svaly a nervy.

Hořcová pálenka - příprava: Všechny přísady kromě cukru zamícháme do alkoholu a necháme nejméně tři týdny odstát. Potom tekutinu scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem (cukr povaříme v malém množství vody). Nakonec vše přelijeme do lahví a necháme několik týdnů na tmavém místě odstát.

Hořcová pálenka - suroviny:

  • 1 kg cukru
  • 4 l alkoholu
  • 8 g vinného kamene
  • 20 g hořcového kořene
  • 10 g omanového kořene
  • 25 g badyánu,
  • 8 g zeměžluči
  • 100 g chemicky neošetřené pomerančové kůry

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny